Tällä kertaa sain koeajoon yhden maailmanparhammista moottoripyöristä, jos ajatellaan käyttötarvetta, joka minulla on. Tälle tasolle ei montaa pyörämallia yllä eikä rahallakaan löydy mistään erityisesti parempaa. Sopivasti suunitelmissa oli ajokavereiden kanssa reissu, joka suuntautui tällä kertaa pohjoiseen Keski-Suomeen.

Kokoonnuimme Pienelle Palojärvelle, joka oli haarukoitu kohteeksi kartan ja internetistä löytyvien tietojen perusteella, kuitenkin sillä periaatteella, ettei siellä kukana ollut aiemmin käynyt. Nuotiolounaan nauttimisen jälkeen lähdimme suorittamaan varsinaisen ajokieroksen lähettyvillä oleville sorateille.

Pyörä on korkea, iso, painava, kun tehdään paperilla vertailua ja katsotaan strateigisia mittoja. R-malli on malliston korkein, koska joustovarat ja maavarassa on haettu maastokelpoisuutta. Oma käyttöpyöräni on reilu 20 vuotta vanhempi ja sen aikaisten matkaenduromallien isoimmasta päästä. KTM:ssä on isompi moottori, järeämpi runko, korkeammat joustovarat sekä muutoinkin se näyttää leveämmältä ja isommalta. Paino ei ole kuitenkaan omaan pyörääni verrattuna tullut lisää.

Näin suuren ikäeron omaavien pyörien vertailu numeroiden valossa voi johtaa harhaan. Pyörien kehitys on mennyt tuona aikana huimasti eteenpäin muutoinkin, kuin vain tekniikan osalta. Ajaessa ensikokemus on, että pyörä on kevyempi ja ketterämpi. Tätä tuntumaa varmaankin osittain vahvistaa se, että alitajuntainen ennako käsitys odotti raskaampaa kokemusta. Mikäli pärjään ajoissani nykyisen pyöräni painon kanssa, ei myöskään tämän pyörmallin kanssa tulisi olemaan minkäänlaisia ongelmia asian suhteen vaikkakin pyörässä on huimat 550 kuutiota isompi moottori.

Lähdimme ajamaan Pieneltä Palojärveltä kohti pohjoista. Luvassa oli xxx km vaihtelevaa ja hauskaa sortatietä. Tällä seudulla kaikki tiet olivat minulle uusia, joten mielenkiinnolla odoti, millaista tietä reitiini olin onnistunut laittamaan.

Kevät oli sorateiden osalta tänäkevään hankalampi, kuin vuosi kymmeniin. Moni soratie petti ja autoja juttui kiinni jopa valtion ylläpitämillä sorateillä. Pienellä Palojärvelle vievä tie oli jotain hiekan ja saven sekaista. Selvästi tie oli ollut aiemmin pehmeä ja nyt lämpimän kauden aikana kuivunut suorastaan kivi kovaksi. Ongelmana oli vain se, että pehmeä kauden aikana tiellä oli ajettu autolla ja tämän seurauksena uurteen olivat kovuudessa erittäin ikäviä pyörällä ajaessa. Testipyörän kanssa sai ajella kieli keskellä suuta, että välttyisi turhilta kalustotappioilta.

Uuden mallin mittaristo on miellyttävä. Mittaristo on täysin digitaalinen ja käytännössä vastaava kuin esim. tablet laitteissa. Näytössä on mielestäni ansiokkaasti pystytty poimaan perinteisen analogisen viisarinäytön ja digitaalisuuden edut yhteen. Analogiseen tyyllin tehdyt nopeus ja kierroslukumittarit ovat selkeitä ja havainnoillisia lukea.

Sain koeajoon uutuuspyörän KTM 1290 Super Adventure R 2018.

Sovimme kokoontumisajon